Soyuducu və ya paltaryuyan maşında pula qənaət edən “gizli” düymələr var. Onlara qarşı münasibətinizi həmişəlik dəyişdirə biləcək bir neçə ipucu təqdim edəcəyik. Əvvəlcə paltaryuyan maşından başlayaq.
“Wee Scotty Cleaners” şirkətindən təmizlik mütəxəssisi Hazel MkKinney paltaryuyan maşınlarda “yalnız quru təmizləmə” qeyd edilmiş əşyaları evdə təmizləməyə imkan verən gizli xüsusiyyət haqqında məlumat paylaşıb.
Bəzi insanlar isti suda yuyulması və ya ağır fırlanma nəticəsində büzülməsinin, şəklinin dəyişməsinin qarşısını almaq üçün əksər paltarlarını quru təmizləməyə əmanət edirlər. Bununla belə, yeni paltaryuyan maşın modellərinə daxil olan incə parametrlər sayəsində bu cür əşyalar evdə təhlükəsiz şəkildə yuyula bilər.
Mütəxəssis paltarlarını yumaq üçün 40°C və 800 rpm-də zərif dövrədən istifadə edir. O iddia edir ki, hətta kişi kostyumu belə bu yuyulmadan sonra qüsursuz görünür. Bitdikdən sonra sərin otaqda yalnız yüngül buxarlanma tələb olunur.
Bununla belə, mütəxəssislər hələ də dəri, muncuq, sequins, müəyyən növ ipək, yun və məxmər olan əşyaları quru təmizləməyi məsləhət görürlər. Lakin quru təmizləmə etiketli bir çox geyim üçün yumşaq dövriyyədən istifadə quru təmizləməyə sərfəli alternativ ola bilər.
Bundan əlavə, soyuducunun qidaları uzun müddət təzə saxlamağa kömək edən “gizli düyməsi” haqqında danışacağıq. İstifadəçilər qablaşdırmanın yeni açıldığı zaman məhsulların tez kiflənməsi problemi ilə qarşılaşırlar. Amma məişət soyuducularında çoxunun diqqətindən yayınmayan bir “gizli funksiya” yaradılıb. Hər bir cihazda var, lakin çoxları buna məhəl qoymur və ya əhəmiyyət vermir. Bu funksiyanın düzgün rejimdə aktivləşdirilməsi qida məhsullarınızın ömrünü uzadar.
Bu “sirrli xüsusiyyət” adətən soyuducu kameranın daxili hissəsində yerləşən temperatur tənzimləyicisidir. Bu tənzimləyicinin düzgün qurulması qida təravətini daha uzun müddət saxlamağa kömək edir. Tənzimləyici adətən 0-dan 5-7-yə qədər rəqəmlərlə qeyd olunur, lakin hər kəs onların məqsədini bilmir. Bu rəqəmlər cihazın gücünü əks etdirən Selsi dərəcələrində müəyyən bir temperatur deyil, soyutma səviyyəsini göstərir.
Optimal temperatur soyuducunun içərisində 0°C ilə 5°C arasında hesab edilir. 8°C-dən yuxarı temperaturda qidada bakteriya artımı riski əhəmiyyətli dərəcədə olur. Tövsiyə olunan parametrlər modeldən asılı olaraq dəyişə bilər və istifadəçi təlimatında göstərilib.
Cihazın daxilindəki faktiki temperaturu yoxlamaq üçün siz termometri bir stəkan suya yerləşdirə və düzgün məlumat əldə etmək üçün onu bir gecədə buraxaraq orta rəfdə yerləşdirə bilərsiniz. Nəzərə almaq lazımdır ki, hətta termostatın düzgün qurulması ilə belə, temperatur soyuducunun müxtəlif səviyyələrində dəyişə bilər, burada adətən yuxarıya doğru daha isti olur.