Türkiyənin “Sofra.com.tr” saytı narşərablı yerfıstığı şorbasının hazırlanma qaydasını təqdim edib:
Tərkibi: 1 qəhvə fincanı bitki yağı
1 su st. döyülmüş yerfıstığı
2 x.q. un
1 x.q. tomat pastası
5 st. ət bulyonu
1 qəhvə fincanı narşərab
1 dəstə tərxun
zirə
duz
istiot Qazanda bitki yağını qızdırın, döyülmüş yerfıstığını qızaranadək qovurun. Un əlavə edib qarışdıraraq daha 2 dəqiqə qovurun. Tomat pastasını əlavə edin, 2-3 dəqiqə qarışdırın, 5 su stəkanı ət bulyonunu əlavə edin. 10-15 dəqiqə qaynadıqdan sonra narşərab, tərxun, zirə, duz, istiot vurub 1-2 dəqiqə qaynadıb ocaqdan götürün. Nuş olsun!
![](http://img.milli.az/250x0s/n/clickable/04/f/236980_2.jpg)
![](http://img.milli.az/250x0s/n/clickable/0c/5/236980_4.jpg)
![](http://img.milli.az/250x0s/n/clickable/09/b/236980_3.jpg)
1 su st. döyülmüş yerfıstığı
2 x.q. un
1 x.q. tomat pastası
5 st. ət bulyonu
1 qəhvə fincanı narşərab
1 dəstə tərxun
zirə
duz
istiot Qazanda bitki yağını qızdırın, döyülmüş yerfıstığını qızaranadək qovurun. Un əlavə edib qarışdıraraq daha 2 dəqiqə qovurun. Tomat pastasını əlavə edin, 2-3 dəqiqə qarışdırın, 5 su stəkanı ət bulyonunu əlavə edin. 10-15 dəqiqə qaynadıqdan sonra narşərab, tərxun, zirə, duz, istiot vurub 1-2 dəqiqə qaynadıb ocaqdan götürün. Nuş olsun!
![](http://img.milli.az/250x0s/n/clickable/04/f/236980_2.jpg)
![](http://img.milli.az/250x0s/n/clickable/0c/5/236980_4.jpg)
![](http://img.milli.az/250x0s/n/clickable/09/b/236980_3.jpg)