Gül kələmi:
Qaraciyər üçün faydalıdır. Kalsium, A, C və E vitaminləri ilə zəngindir. Antioksidant təsiri vardır.
İspanaq:
Hüceyrələri yeniləyir. Fol turşu, C vitamini, kalium və maqnezium ilə zəngindir.
Qarpız:
A, C vitamini və yüksək miqdarda likopendən ibarətdir. İnfeksiya və sərbəst radikalları azaltmağa yardımçı olur.
Qırmızı bibər:
C vitamini anbarıdır, beta-karoten ilə zəngindir. İmmunitet sistemini gücləndirməsindən əlavə, sağlam bir dəriyə və gözlərə sahib olmağımızı təmin edir.
Kivi:
Fol turşusu, kalium, K və C vitaminləri ilə zəngindir. Tənəffüs sistemini, xüsusilə soyuqdəymə sonrası yaranan öskürəyi əngəlləyir və xırıltılı nəfəs almaqdan qoruyur.
Sarımsaq:
Sarımsağın xərçəng əmələ gəlməsini əngəlləyici bir təsiri vardır. Həmçinin o xolesterin və qan təzyiqini aşağı salır.