“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün oxucularımıza Ukrayna salatının hazırlanma qaydasını təqdim edirik.
İçindəkilər
200 qr. qırmızı lobya
1 baş qırmızı soğan
2 badımcan
Cəfəri
Duz
İstiot
Qızartmaq üçün Zeytun yağı
Hazırlanması:
1.Badımcanı soyub orta hissələrə doğrayırıq. Badımcanın acılığını duzdu suda çıxardırıq.
2.Badımcanın suyunu süzürük. Mətbəx salfeti ilə artıq suyunu çıxardırıq.
Zeytun yağında yaxşı qızardırıq.
3.Qızarmış badımcanı yenə mətbəx salfetinə yığırıq ki, artıq yağı çəkdin.
4.Dərin qaba badımcanı əlavə edirik. Üstünə baş soğan kəsirik. Lobyanı əlavə edirik.
5.Xırda kəsilmiş cəfəri səpirik.
6.Duz və istiot səpirik.
7.Hamısını yaxşı qarışdırırıq.
8.Ehtiyyac olarsa əlavə Zeytun yağı tökə bilərsiniz salata.
Konservləşdirilmiş qırmızı lobya olmasa, adi suda bişən lobya əlavə edin.
Nuş olsun!