“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə küftəli borşun hazırlanmasından bəhs edəcəyik.
Tərkibi:
650 q qiymə
500 q çuğundur
150-200 q kələm
1-2 ədəd kartof
2 ədəd kiçik pomidor
1-2 ədəd baş soğan
1-2 ədəd kök
Duz
İstiot
Dəfnə yarpağı
Zeytun yağı
Hazırlanması:
Əvvəlcə qiymədən balaca küftələr hazırlayıb, suda bişiririk Sonra kökü və soğanı doğrayıb, yağda qovururuq. Çuğunduru rəndədən keçiririk. Kələmi doğrayırıq Pomidoru da xırda-xırda doğrayırıq. Hamısını soğanın üzərinə əlavə edib yenidən bir qədər qovururuq. Üzərinə su əlavə etmədən öz suyunda vam odda pörtlədirik. Kənarda kartofları kiçik kub şəklində doğrayırıq. Bu kartofları kənarda suda bişməyə qoyduğumuz küftələrə əlavə edirik. Küftələr və kartof bişəndən sonra suyu ilə birlikdə kənarda qovurduğumuz soğança qarışığına əlavə edirib, birlikdə qarışdırır və 1-2 dəqiqə qaynadırıq.
Nuş olsun!
Təqdim etdi: Məsudə Sultan