Tərkibi:
6 ədəd yumurta
1,5 stəkan süd
4 x.q. un
200-300 qram göbələk (şampinyon)
2 ədəd soğan
Duz, istiot
Göyərti
Hazırlanması:
Boşqabda yumurtataları sındırıb, üzərinə süd, duz, un əlavə edib, yaxşıca qarışdırın. Hazırlanmış qarışıqdan bitki yağında qızdırılmış tavaya töküb, omlet bişirin. Soyumuş omleti 8-10 sm ölçüdə kvadrat formasında doğrayın. Soğanı xırda-xırda doğrayıb, yağda qızardın. Göbələkləri bişirib, qızardılmış soğanın üzərinə əlavə edib, 5 dəqiqə ərzində bişirin. Kvadrat formasında doğranılmış omleti boşqaba düzüb, üzərinə isə qızardılmış göbələyi yerləşdirin. Süfrəyə verərkən göyərti və müxtəlif tərəvəzlərlə bəzəyə bilərsiz.
Nuş olsun!