yemeye ne var

Kabak küftəsi belə hazırlanır – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Baxış sayı: 941

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə kabak küftəsinin hazırlanma qaydasını təqdim edəcəyik.

 

Tərkibi:

2 orta kabak (sürtgəcdən keçirilmiş suyu sıxıb çıxartmayacağıq)

1 soğan (rendelenmiş suyu sıxılacaq, suyunu istifadə etməyəcəyik)

3 diş sarımsaq (sürtgülü)

1 yumurta

4 xörək qaşığı un

2 çay qaşığı kəklikotu

2 çay qaşığı bibər

2 çay qaşığı nanə

yarım çay qaşığı sarıkök

Yarım çay qaşığı qara bibər

5-6 şüyüd və cəfəri (incə doğranmış)

Duz

 

Qızartmaq üçün:

Duru yağı

 

Haxzırlanması:

Bütün maddələri dərin bir qabda yaxşıca qarışdırın. Tavaya 1-2 xörək qaşığı yağ əlavə edin, qızdırdın, qaşıqla hissə-hissə tavaya qoyun, qaşığın arxası ilə xərci düzəldin. Dibi yaxşı qızardıqdan sonra onu çevirin və digər tərəfi eyniylə çevirin. Eyni prosesi bütün məhlul üçün tətbiq edin. Daha sonra sarımsaqlı qatıqla isti şəkildə süfrəyə verin.

Nuş olsun!

 

Hazırladı: Məsudə Sultan




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir