Tərkibi:
1 stəkan bulqur
150 qr bişmiş file
35-40 ədəd iri Üzüm yarpağı
2 ədəd pomidor
1 ədəd böyük yerkökü
1 kiçik banka qarok
1 ədəd soğan
1 dəstə şüyüd
Nanə, sarıkök, darçın, duz, istiot
1 yemək qaşığı kərə yağı
Sous üçün:
2 st. qatıq,
0,5 st. limon suyu,
yarım deste cəfəri,
1 böyük diş sarımsaq,
çox az duz
Hazırlanması:
Əvvəlcəe bulqurumuzu yuyub isladıriıq. Daha sonra bir qabda soğanı rəndələyirik. Pomidorları, yerkökünü xırda olmaqla kubik şəkilində doğrayırıq, bulqur, qarok, xırda doğranmış şüyüd, file və digər ləvazimatlarımızı soğanın üzərinə əlavə edib taxta qaşıqla qarışdırırıq. Yarpağın içinə lazımi qədərincə içliyi qoyub əvvəlcə kənarlarını bükürük daha sonra saplaq tərefindən başlayıb ucuna qədər rulet şəklində bükürük. Qazanın dibinə 4 ədəd yarpaq səririk, daha sonra dolmaları düzürük, üzərinə 1 stəkan qaynar su əlavə edib vam odda bişməyə qoyuruq.
Sousun hazırlanması:
Qatıqı bir qaba töküb, üzərinə duz, limon suyu, xırda doğranmış cəfərini əlavə edib qarışdırırıq. Bişdikdən sonra dolmaları boşqaba düzüb kənarlarına limon dilimləri düzürük üzərinə sous əlavə edib servis edirik.
Nuş olsun!