“Gencaile.az” saytının instagram sosial şəbəkəsindəki “my_ sweet_house_1” səhifəsinə istinadən oxucularına təqdim etdiyi “Şirin süfrə” rubrikasında bu gün sizə qarlı Praqa tortunun hazırlanma qaydasından bəhs edəcəyik.
Lazım olan ərzaqlar
4 ədəd yumurta
2 stəkan şəkər tozu
400 q xama
400 q qatılaşdırılmış süd
1 çay qayığı soda
3 stəkan un
Krem üçün
4 ədəd yumurtanın sarısı
500 ml süd
1 stəkan şəkər tozu
2 yemək qaşığı un
2 yemək qaşığı nişasta
100 q kərə yağı
1 ədəd vanil
albalı cemi
Qlazur üçün
200 q qara şokolad
100 ml süd
100 q kərə yağı
Bəzək üçün
beze
kokos yonqarı
şəkərli muncuqlar
Hazırlanma qaydası
Korjların hazırlanması
Yumurtaları şəkər tozu və xama ilə çalın. Qatılaşdırılmış süd və limon şirəsinə soda əlavə edin. Un əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Xəmiri iki yerə bölün. 180-200 dərəcə qızdırılmış sobada 50 dəqiqə bişirin.
Kremin hazırlanması
Yumurta sarılarını şəkər tozu ilə çalın. Un və nişastanı əlavə edib lopa qalmasın deyə yaxşıca çalın. Südü qızdırın və içərisinə yumurta-un qarışığını əlavə edin. Vam odda daim qarışdıraraq bişirin. Qatılaşanda, üzərində iri qabarcıqlar əmələ gəlib vulkan kimi partlayanda götürün. Soyudun, vanil və yumşaldılmış kərə yağı əlavə edib çalın. Korjları iki yerə bölün. Hər 4 korja bolluca krem çəkib üst-üstə yığın. Otaq temperaturunda 2 saat saxlayın. Bir gecə soyuducuda saxlayın. Səhəri gün tortun kənarlarını bıçaqla kəsib hamarlayın. Albalı cemini qızdırın, tortun üstünə və kənarlarına çəkin
Qlazurun hazırlanması
Südü qızdırıb içində şokoladla yağı əridin. Tortun hər tərəfinə qlazur çəkin. Üzərini beze, kokos yonqarı və şəkərli muncuqlarla bəzəyin.
Nuş olsun!
Damaq dadınıza uyğun tortların sifariş olunması üçün aşağıdakı səhifəyə müraciət edə bilərsiniz.
https://www.instagram.com/my_sweet_house_1/