yemeye ne var

Kələmdən kotlet belə hazırlanır – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Baxış sayı: 425

Ətsiz çox dadlı və doyurucu kotletlər hazırlamaq mümkündür. Buna misal olaraq kələm kotletini deyə bilərik.

Beləliklə, “Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında dadlı və xırçıldayan kələm kotletinin hazırlanma qaydasını təqdim edirik:

 

Lazım olan ərzaqlar: 

Ağ kələm – 1 kiloqram

Göbələk – 250 qram

Soğan – 1 ədəd

Mannı – 50 qram

Bibər və duz

Çörək qırıntıları – 200 qram

kotlet- kelem

Kələm kotletləri necə bişirilməlidir? 

Tərəvəz doğranmalı, bir qazana qoyulmalı və su ilə doldurulmalıdır. Kələmi 10 dəqiqədən çox olmayan müddətə bişirməlisiniz. Əvvəlcə bitki yağı ilə təxminən 8 dəqiqə qızardılmalı olan göbələkləri soğan ilə qarışdırın.

Bu tərəvəz qarışığına bibər, duz və mannı əlavə edilməlidir. Hər şeyi qarışdırmaq və otaq temperaturunda yarım saat buraxmaq lazımdır.

Sonra alınan qarışığı kotlet halına salın, onları çörək qırıntılarına batırıb qızartmağa başlayın.

Yeməyi 15-20 dəqiqə bişirin. Temperatur təxminən 200-220 dərəcə olmalıdır.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir