tort

Şokoladlı fındıq tortu necə hazırlanır? - "ŞİRİN SÜFRƏ"

Baxış sayı: 325

“Gencaile.az” saytının Instagram sosial şəbəkəsindəki “my_sweet_house_1” səhifəsinə istinadən təqdim etdiyi “Şirin süfrə” rubrikasında sizə şokoladlı fındıq tortunun hazırlanma qaydasını təqdim edirik.

 

Tərkibi:

Tortu üçün:

1 stəkan un

1 stəkan şəkər

½ stəkan kakao tozu

1 çay qaşığı qabartma tozu

½ çay qaşığı soda

½ çay qaşığı duz

2 ədəd yumurta

½ stəkan duru yağ

1 stəkan süd

1 çay qaşığı vanil ekstraktı

1 stəkan qaynar su

Şokoladlı krem üçün:

200 qram şokolad (qara və ya süd)

100 ml qaymaq

2-3 xörək qaşığı şəkər pudrası (istəyə görə)

 

Hazırlanma qaydası:

Fırını hazırlayın: Fırını 180°C (350°F) qədər qızdırın.

Quru tərkibləri qarışdırın: Böyük bir qabda un, şəkər, kakao, qabartma tozu, soda və duzu yaxşıca qarışdırın.

Nəm tərkibləri hazırlayın: Başqa bir qabda yumurtaları çırpın, duru yağı, südü və vanil ekstraktını əlavə edin. Yaxşıca qarışdırın.

Xəmirin hazırlanması: Quru tərkibləri nəm tərkiblərlə birləşdirin və qarışdırın. Sonra qaynar suyu əlavə edin (xəmir incə olacaq).

Tortu bişirin: Xəmiri yağlanmış tort qabına tökün. 25-30 dəqiqə bişirin. Tortun mərkəzinin quruduğunu yoxlamaq üçün bir diş çubuğu istifadə edin.

Kremin hazırlanması: Şokoladı kiçik parçalara doğrayın. Qaymağı bir qazanda isidin (amma qaynatmayın). İsidilmiş qaymağın üzərinə doğranmış şokoladı əlavə edin və əriyənə qədər qarışdırın. İstəyə görə şəkər pudrası əlavə edin.

Tortu yığın: Tortu soyudun və iki qat şəklində kəsin. Bir qatın üzərinə şokoladlı krem sürtün, sonra ikinci qatı əlavə edin. Üzərini istədiyiniz kimi bəzəyin (məsələn, qoz, fındıq, meyvə ilə).

 

Damaq dadınıza uyğun tortların sifariş olunması üçün aşağıdakı səhifəyə müraciət edə bilərsiniz.

https://www.instagram.com/my_sweet_house_1




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir