yemeye ne var

Balqabaqlı kotlet belə hazırlanır - "YEMƏYƏ NƏ VAR?"

Baxış sayı: 495

Balqabaqlı kotletlər – sadə, sağlam və çox ləzzətli yeməkdir. Bu yemək həm vegeterianlər, həm də balqabaq sevənlər üçün mükəmməl seçimdir. Beləliklə, “Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında balqabaqlı kotletlərin hazırlanma qaydasını təqdim edirik:

 

Lazım olan ərzaqlar:

Balqabaq – 500 qram

Un – 2 xörək qaşığı

Yumurta – 1 ədəd

Soğan – 1 ədəd

Duz və istiot – zövqə görə

Zeytun yağı – 3 xörək qaşığı

Qatıq (istəyə görə – 2 xörək qaşığı

balqabaq kotileti

Necə bişirilir?

Balqabağı soyub, rəndələyin və suyu yaxşıca sıxın.

Soğanı incə doğrayın və bir tavada zeytun yağı ilə qovurun, sonra balqabaq ilə qarışdırın.

Balqabaq və soğan qarışımına yumurta, un, duz və istiotu əlavə edib qarışdırın. (İstəyirsinizsə, qarışıma qatıq da əlavə edə bilərsiniz).

Qarışımdan kiçik toplar və ya kotletlər hazırlayın.

Bir tavada zeytun yağını qızdırın və kotletləri hər tərəfdən qızarana qədər bişirin.

Hazır olan kotletləri kağız dəsmalın üzərinə qoyaraq artıq yağı süzüb, xidmət edin.

Balqabaqlı kotletləriniz hazırdır.

Nuş olsun!

 

Təqdim etdi: Məsudə Sultan




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir