Metbex

Tərəvəzli xama şorbası necə hazırlanır?

Baxış sayı: 441

Son zamanlarda mətbəxdə sadə və sağlam yeməklər hazırlamaq daha çox diqqət çəkir. Xüsusilə, tərəvəzlər və təbii inqrediyentlərlə hazırlanan yeməklər, həm dadlı, həm də sağlam qidalanma üçün əvəzolunmazdır. Tərəvəzli xama şorbası da məhz bu cür bir yeməkdir – ləzzətli, asanlıqla hazırlanabilən və bədənə faydalıdır. Təzə tərəvəzlərin xama ilə birləşməsi, çorbaya yüngül və kremli bir dad verir. Həm qış, həm də yay mövsümündə rahatlıqla hazırlaya biləcəyiniz bu yemək, ailəniz və dostlarınız üçün ideal bir seçim olacaq.

 

Tərkibi:

2 ədəd kartof

1 ədəd yerkökü

1 ədəd soğan

100 qram kələm

200 ml xama

1 diş sarımsaq

1 xörək qaşığı günəbaxan yağı

1/2 çay qaşığı duz

1/2 çay qaşığı istiotu

1 dəstə cəfəri

1 litr su

 

Hazırlanması:

Tərəvəzləri (kartof, yerkökü, soğan və kələmi) yuyub, təmizləyirik və kiçik doğrayırıq.

Dərin bir tavanı götürüb, üzərinə günəbaxan yağı əlavə edirik. Yağ qızdıqdan sonra, doğranmış soğanı və yerkökünü əlavə edib 2-3 dəqiqə qovururuq.

Kartof və kələmi də əlavə edib qarışdırırıq, sonra üzərinə suyu əlavə edirik.

Şorba qaynamağa başladıqdan sonra, duz və istiotu əlavə edib 15-20 dəqiqə orta odda bişiririk.

Şorba bişdikdən sonra, xamanı əlavə edib yaxşıca qarışdırırıq.

Sarımsağı əzib çorbaya əlavə edirik və bir neçə dəqiqə daha qaynadıqdan sonra, xama və tərəvəzlərin qarışımından yaranan təbii dadı dadırıq.

Şorbanı kaselərə töküb üzərinə doğranmış cəfəri səpirik.

 

Hazırladı: İlahə Atəş




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir