yemeye ne var

Təzə tərəvəzli qovurma belə hazırlanır - "YEMƏYƏ NƏ VAR?"

Baxış sayı: 434

Azərbaycan mətbəxinin sevilən yeməklərindən biri olan qovurma, yayda təzə tərəvəzlərlə çox rahat və yüngül şəkildə hazırlanır. Bu yemək həm sağlamdır, həm də çox dadlıdır. Beləliklə, “Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında məhz bu yeməyin hazırlanma qaydasından bəhs edəcəyik.

 

Lazım olan ərzaqlar:

* Toyuq əti – 500 q (çox az yağlıdır, həm də yayda daha yüngüldür)

* Qırmızı bibər – 2 ədəd

* Yaşıl bibər – 1 ədəd

* Pomidor – 3 ədəd

* Soğan – 2 ədəd

* Sarımsaq – 3 diş

* Yerkökü – 1 ədəd

* Təzə cəfəri – 1 dəstə

* Zeytun yağı – 2 xörək qaşığı

* Duz və qara bibər – zövqə görə

* Şüyüd – 1 dəstə (isteğe bağlı)

* Limon suyu – 1 xörək qaşığı (istəyə görə)

 

Hazırlanma qaydası:

Əti hazırlayın: Toyuq ətini iri parçalara doğrayın. Bir qazanda zeytun yağını qızdırın və ətləri əlavə edib qızardın. Ət ətrafı qızardıqdan sonra, üzərinə duz və qara bibər səpin.

Tərəvəzləri doğrayın: Qırmızı bibəri, yaşıl bibəri və pomidorları doğrayın. Soğanı və yerkökünü incə doğrayın. Sarımsaqları isə əzin və hazır olun.

Tərəvəzləri əlavə edin: Qızarmış ətin üzərinə əvvəlcə soğanları və yerkökünü əlavə edin, 5 dəqiqə qovurun. Sonra bibərləri və pomidorları əlavə edin. Sarımsağı da qoyun və yaxşıca qarışdırın.

Bişirin: Tərəvəzlər yumşaldıqdan sonra, yeməyin üzərinə bir az su əlavə edib, tam qapağını örtərək, 10-15 dəqiqə yavaş atəşdə bişirin. Bu müddət ərzində tərəvəzlər öz suyu ilə birləşib yeməyə gözəl dad verəcək.

Yeməyi bəzəyin: Yemək bişdikdən sonra üzərinə təzə cəfəri və şüyüd səpin. Həm təravətli, həm də çox gözəl bir dad əlavə edəcək.

Təzə limon suyu ilə yeməyin üzərinə bir neçə damcı əlavə edib, isti-isti süfrəyə verin.

Nuş olsun!

 

Hazırladı: İlahə Atəş




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir