a162952702c9a5555a98b3c7e6f2de3c

Arteriyaları məhv edən 5 QİDA

Baxış sayı: 423

Alimlər bej rəngli müəyyən qidaların qidada çox olmasının arteriyaları tutmasına səbəb olacağı barədə xəbərdarlıq edib.

Dietoloq Vasilisa Ponomareva bu şəkər, şirin içkilər, şirniyyat, qırmızı ət, trans yağdır.

“Elmi tədqiqatlar göstərib ki, transyağ və bitki yağında qızartma tərəvəz, ət belə damarları tutur.

Eləcə də şirin içki, qida, marqarinli şirniyyat, un məmulatları tromb riskini artırır.

Damardaxili tromblarım bir çoxu təbii yolla özləri sovrulur, bir qismi isə təhlükəlidir.

Bütün problemlərdə olduğu kimi gündəlik qidalarınız damarlara təsir edir.

Transyağlar iltihabı artırır, düzgün qan dövranını pozur.

O ki qaldı bej rəngli qidalar, bunlar hamımızın sevimlisi olan çips, ruletlər, ağ çörək, qızarmış kartof, toyuqdur.

Gündə 5 dəfə orta miqdar porsda qidalanın. Boşqabınızda qızarma yemək olmasın.

Şirniyyatı çərəz və quru meyvələrlə əvəz edin”.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir