BADIMCAN LEVENGISI

Badımcan ləvəngisini belə hazırlayın – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Baxış sayı: 860

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün oxucularımıza badımcan ləvəngisinin hazırlanma qaydasını təqdim edəcəyik.

 

İnqrediyentlər

12 ədəd kiçik ölçülü təzə badımcan

200 qr. üyüdülmüş qoz

3 ədəd baş soğan

100 qr. yağ

2 x.q. zoğal axtası

Zövqə görə duz, istiot

 

Hazırlanma mərhələsi

Badımcanlar yuyulur, ortası çərtilir, tumlardan təmizlənir. Yağda hər tərəfi az-maz qızardılır. Soğan ətçəkən maşından keçirilir, yağda qovrulur. Soyuyan soğanın üzərinə qoz üydülmüşü, zoğal axtası, duz və istiot əlavə olunaraq qarışdırılır. İçlik badımcanların içərisinə yığılır. Bir tavaya yığılır. İstər elektrikli sobada, istərsə də qaz sobasında 15-20 dəqiqə bişirilir. Soyuq və ya isti halda servis edilə bilir.

 

Təqdim etdi: Məsudə Sultan




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir