qida

Bu məhsullar həzmi yaxşılaşdırır

Baxış sayı: 408

Qida qalıqlarının mədədə çürüməməsi və zərərli qidaların qalmaması üçün daha çox tərəvəz, meyvə və göyərti istehlak etmək lazımdır.

Bunu “Klops”a tibbi profilaktika üzrə həkim Veronika Keremetçi deyib.

“Mədə-bağırsaq traktının yaxşı əlaqələndirilmiş işi üçün pəhrizdə kifayət qədər bitki qidaları – tərəvəzlər, giləmeyvə, göyərti, meyvələr olması arzu edilir. Onların zəngin vitamin-mineral tərkibi və yüksək lif tərkibi bağırsaqların funksionallığını stimullaşdırmaqla bütün həzm sisteminə faydalı təsir göstərir”, – deyə o izah edib..

Tərəvəz və meyvələrdə daxili mikrofloranın normallaşmasına kömək edən, həmçinin mədə-bağırsaq traktından zərərli maddələrin çıxarılmasına kömək edən lif var. Bundan əlavə, pəhriz lifi həzm prosesini yaxşılaşdırır. Lif həmçinin qan şəkərinin səviyyəsini normallaşdırır və aclığı azaltmaqla və toxluq hissini uzatmaqla normal çəki saxlamağa kömək edir.

Pəhrizdə kifayət qədər giləmeyvə varsa, onların tərkibindəki pektin artıq istifadə olunan çürümə məhsullarını udur, bağırsaqları doldurur və onların bədəndən çıxarılmasını asanlaşdırır.

 

Hüseyn İbadlı




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir