Gürcü xəngəli – resept.

Baxış sayı: 10. 420

gurcu xingeli 300x225 Gürcü xəngəli

İstifadə olunan məmulatlar :

Xəmir üçün:
3 st. un
1 st.su
yumurta
duz
İç üçün:
250 qr yağlı qoyun əti
200 qr mal əti
baş soğan
qırmızı və qara istiot
su,duz

Hazırlanması:

Ələnmiş una ilıq su,yumurta,duz əlavə edib xəmir yoğrulur və 20-30 dəqiqəlik dincəlməyə qoyulur.

gurcu xengeli 300x231 Gürcü xəngəli

İç üçün ət soğanla birlikdə maşından keçirilir,üzərinə su əlavə edilərək bişirilir,duz və istiotlat vurulur.
Xəmir kiçik hissələrə ayrılır,kündələnir.

gurcu xengeli 1 300x231 Gürcü xəngəli

Hər kündə yayılaraq içinə qiymə qoyulur.

gurcu xengeli 2 300x231 Gürcü xəngəli

Böyük kündə yayıb şəkildəki kimi də kəsib içlərini doldura bilərsiniz

gurcu xengeli 3 300x183 Gürcü xəngəli

Xəmirin kənarı şəkildə göstərildiyi qaydada bükülür.

gurcu xengeli 4 300x231 Gürcü xəngəli

Hazır xingəllər zı qapalı qazanda əvvəlcədən qaynadılmış duzlu suda 11-15 dəqiqə bışırilir.

gurcu xingeli 1 225x300 Gürcü xəngəli

 




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir