Kivi piroqu

Kivi piroqu necə hazırlanır?

Baxış sayı: 836

İnqrediyentlər

2 x.q super Sun yağı

5 ədəd yumurta

1 st un

1 st şəkər tozu

1 paket vanelin

4 ədəd yetişmiş kivi (turş olmamalıdır)

kivi piroqu 1

Hazırlanma mərhələsi

Kivi soyulur, tikələrə doğranılır. Yumurta çalınır, şəkər və vanilin əlavə edilir, yaxşı çalınır (kütlə xeyli artmalıdır). Hissə-hissə un əlavə edilir, çox ehtiyatla qarışdırılır. Xəmir qatı xama kimi alınmalıdır. Formaya yağ çəkilir, xəmir tökülür, hamarlanır, üzərinə kivi düzülür. Sobanı 220-250 dərəcəyə qədər qızdırıb, piroqu 40-50 dəqiqə bişirmək lazımdır. Soyuduqdan sonra üzərinə şəkər kirşanı səpilir.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir