yemek

Əla yemək bişirməyin qaydaları

Baxış sayı: 1. 097

Bir çoxumuz yemək vərdişlərini bu anda olduğundan daha sağlam hala gətirmənin yollarını axtarırıq. Bunu təmin etmək üçün bütün yemək bişirmə tərzinizi dəyişdirməyə ehtiyac yoxdur. Bir neçə sadə hiylə ilə daha sağlam bir bəslənmə tərzinə sahib olmaq mümkündür.

 

Yağ yerinə ət suyu və ya su istifadə edin

Yağ yerinə ət suyu, sadə su ya da bir tutam tərəvəz sousu istifadə edə bilərsiniz. Lay halında bir yağ təbəqəsinə gərək qalmadan yeməyinizi ləzzətli etmək mümkündür. Qızartma hamburger, kotlet və toyuq sinəsini maye yağ spreyi istifadə edərək bişirin və ət qəhvə rəngi alana qədər gözləyin. Daha sonra, yeməyin buxarıyla bişməsini tamamlaması üçün ət suyu və ya su əlavə edin. Bu üsul, arzu edilən qəhvə rəngi meydana gətirəcək və əti nəmli tutacaq. Yeməklərə zəngin ləzzətlər qatmaq və fərqli bir növ üçün kərəyağı yerinə kartof püresi ya da toyuq suyu istifadə etməyi təcrübə edin.

 

Yağsız hind toyuğu sinəsini qıyma ilə dəyişdirin

Xüsusilə diyet edənlər üçün qırmızı ətin azaldılması faydalı olacaq və qıyma istifadə etsəniz bunu etmək daha asandır. Yeməkdən bir neçə kalori azaltmaq və yağ nisbətini azaltmaq üçün yağsız hind toyuğu sinəsini seçim edə bilərsiniz. Qıyma istifadə edərək edəcəyiniz bir makaron da, ət ehtiyacınızı qarşılaya bilər.

 

Ətləri durulayın

Toyuq və ya hind toyuğu sinəsini bişirdikdən sonra, durulayın. Ətin üzərindəki həddindən artıq yağı götürüb elə xidmət edin.

 

Qablaşdırılmış qidalardan çəkinin

Əvvəldən qablaşdırılmış qidalar şəkər, natrium, yağ və bədəniniz üçün pis olan digər müxtəlif maddələrlə doludur. Bu məhsulların istifadəsini məhdudlaşdırmağa və təzə ev istehsalı qidalarla bəslənməyə çalışın. Dondurulmuş tərəvəz və meyvələr kimi bəzi qəbul edilə bilən, əvvəldən qablaşdırılmış qidalar vardır. Makaron və pendir kimi… lakin qablaşdırılmış və dondurulmuş qida istehlakını mümkün olduğunca azaltmaq faydanıza olacaq.

 

Yediyiniz yeməkləri tərəvəzlərlə zəngin edin

Hər vaxt yediyiniz yeməklərin içinə tərəvəz əlavə etmənizin bir çox yolu vardır. Kartof püresi və bişmiş gül kələm və ya kərəviz kökünün bir kombinasiyası ilə möcüzə bir yemək edə bilərsiniz. Makaron, salat, plov və ya brokoli, göy noxud və kök əlavə edərək zənginləşdirin.

 

Əgər normal bişirmə vərdişlərinizə bu sadə dəyişiklikləri əlavə etsəniz, yağ, şəkər və natrium istehlakı azalacaq, daha sağlam bir bədənə sahib olacaqsınız. Ayrıca bişirmə və yemə vərdişində dəyişikliklər etmək, sizə fərqli yeməklər üçün ilham qaynağı ola bilər. Sağlam bişirmə üsuluyla bəslənmək çətin olmamalıdır. Yəni böyük bir təsirə sahib olacaq kiçik dəyişikliklər, başlanğıc üçün idealdır.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir