Hibiskus ən çox sevilən otaq bitkilərindən biridir. Buna “yapon gülü” də deyilir. Ancaq hibiskusdan sadəcə otağı bəzəyən dibçək kimi istifadə etmək olmaz. Çünki bu bitki sağlamlıq üçün çox faydalıdır.
Hibiskusun qurudulmuş çiçəyindən əldə edilən çay qandakı şəkərin miqdarını azaldır, qan təqyiqini tənzimləyir. Xolesterinin səviyyəsini aşağı salır.
Kafein ehtiva etmədiyi üçün axşam saatlaırnda içmək məsləhətdir. Hibiskus çayı C vitamin ilə zəngindir, buna görə də, immunitet sistemini gücləndirir.
Güclü antioksidantlar ehtiva etdiyi üçün qrip və öskürək zamanı təsirlidir.
Yaşlanmağı gecikdirir, ölü hüceyrələri yeniləyir.
Bu çay böyrək iltihabına qarşı təsirlidir.
Hibiskus çayını hazırlamaq olduqca asandır: 1 stəkan qaynar suya, 1 çay qaşığı hibiskus əlavə edib 5 dəqiqə gözləyin. Çayın ləzzətini artırmaq üçün darçın, limon və ya portağal qabığından faydalanmaq olar.