Mərcini xoşlayırsınızsa, Ramazan ayının sonuncu günündə “Gencaile.az” saytının “İftar menyusu” rubrikasında sizə təqdim etdiyi bu resept ürəyinizcə olacaq.
Tərkibi:
1.5 stəkan yaşıl mərci
Yarım kilo toyuq qanadı
1 ədəd soğan
1 ədəd kök
2 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı tomat pastası
1 xörək qaşığı karri
3 stəkan isti su
Yarım stəkan zeytun yağı
Damaq zövqünə görə duz, istiot
Hazırlanması:
Yaşıl mərcini yuyub, suyunu süzəndən sonra qazana tökün. Üzərini keçəcək qədər isti su əlavə edin. Qaynadıqdan sonra da suyunu süzün.
Kənarda tavaya zeytun yağı töküb qızdırın, toyuq qanadlarını qızardın. Başqa bir tavada doğranmış soğan və sarımsağı yumşalana kimi qızardın. Kökü əlavə edib 5 dəqiqə yaxşıca qarışdırın. Daha sonra bunun üzərinə üç stəkan isti suyu, tomat pastasını, karrini, yaşıl mərcini və toyuğu da əlavə edib təkrar qarışdırın. Tavanın ağzını örtüb 25-30 dəqiqə bişməsini gözləyin. Toyuq qanadları bişdikdən sonra duz və istiot əlavə edib ocağı söndürün.
Hazərladı: Məsudə Sultan