İspanaqli kroket

İspanaqlı kroketi belə hazırlayın – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Baxış sayı: 916

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə ispanaqlı kroketin hazırlanma qaydasını təqdim edəcəyik.

 

İnqrediyentlər

1.5 st düyü

250 qram sürtgəcdən keçirilmiş ağ pendir

2 ədəd yumurta

1 diş sarımsaq

2 ç.q. limon qabığı

2 sapalaq göy soğan

250 qram ispanaq

2-3 saplaq şüyüd

1 ədəd yumurta(qızartma üçün)

2 stəkan çörək qırıntısı(suxarik)

150 qram yağ

 

Hazırlanma mərhələsi

Düyü təmizlənir, yuyulur, qaynadılır və suyu süzülürək geniş bir qaba tökülür. Sürtgəcdən keçirilmiş pendir, yumurta, xırda doğranmış ispanaq, əzilmiş sarımsaq, limon qabığı, xırda doğranmış şüyüd və soğan düyünün üzərinə əlavə olunub qarışdırılır. İçlikdən hissələr ayrılır, sosis formasında kroketlər düzəlir. Özlərini tutması üçün bir az saxlanılır. Qızartmaq üçün kroketlər əvvəlcə yumurtaya, sonra suxarikə batırılır və tavada əridilmiş yağda qızardılır. Artıq yağı salfetlə alındıqdan sonra servis edilir.

 

Tehranə Əskərova




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir