İsti yay günlərində susuzluğun qarşısını almaq üçün bol su içməklə yanaşı, tərkibində yüksək su olan qidalar qəbul edilməlidir. Beləliklə, tərkibində bol su olan tərəvəzlər təqdim edirik:
Xiyar
Xiyar tərkibində ən çox su olan tərəvəzdir. 95 sudan ibarətdir. İsti havalarda bədənin nəmləndirmə ehtiyacını ödəyən viyarın tərkibinin 95 faizi sudur.
Banan
Bananın tərkibində əzələ fəaliyyətində təsirli olan yüksək miqdarda kalium var. Əzələ dartılması bədəndə kalium az olduqda, xüsusən susuz qaldıqda meydana gəlir.
İspanaq
Bədəndə kalium həddindən artıq tərləmə və susuzlaşma nəticəsində asanlıqla itirilə bilər. İspanaq bunun üçün yaxşı tərəvəzdir.
Qarpız
Qarpızın tərkibinin tərkibinin 92 faizi sudur. A vitamini ilə zəngindir. Qarpız yemək bədənin su ehtiyacını tez bir zamanda ödəyir.
Protein
Əzələləri bərpa etmək üçün zülal qəbul eləmək də önəmlidir. Gəzinti və ya üzgüçülükdən sonra protein tərkibli qidaların istehlak edilməsi məsləhət görülür.