Kartof qan şəkərinin səviyyəsini sürətlə yüksəldə və çəki artımına kömək edə bilər. Buna görə də, əgər siz aşağı karbohidratlı bir pəhrizdəsinizsə, kartof yeməkdən çəkinməlisiniz.
Kartofun tərkibində bağırsaq keçiriciliyini artıra bilən qlikoalkaloidlər var.
Çox kartof yemək nəticəsində yaranan zəif bağırsağın otoimmün reaksiyaya səbəb ola biləcəyinə inanılır. Bundan əlavə, kartof qadınlarda xüsusilə bel ətrafında artıq çəki artımına səbəb ola bilər, ona görə də onun istehlakına diqqətli olmaq lazımdır.
Kartofun məhsuldarlığı artırmaq üçün tez-tez genetik olaraq dəyişdirilən tərəvəzlərdən biri olduğunu da xatırlamaq lazımdır. Bəzi insanların bu tərəvəzə qarşı allergiyası ola bilər.
Kartof müxtəlif üsullarla hazırlana bilən çox yönlü məhsuldur – qaynadılmış, qızardılmış, bişmiş və ya müxtəlif yeməklərə əlavə edilən.