Turşu toyuq yumurtası təkcə Almaniyada deyil, bütün dünyada populyarlıq qazanmış gözəl və qeyri-adi qəlyanaltıdır.
Bu qəlyanaltının orijinal dadı hər kəsi təəccübləndirməyə kifayayət edir. Beləliklə, “Gencaile.az” saytlnın “Yeməyə nə var?” rubrikasında resepti təqdim edirik:
Lazım olan ərzaqlar:
Sirkə 5 faiz – 250 millilitr.
Su – 250 millilitr.
Xörək duzu – 2 yemək qaşığı.
Dəfnə yarpağı – 2-3 ədəd.
Zirə – 1/2 çay qaşığı (bütöv toxumdan istifadə etmək məsləhətdir).
Qara bibər noxudları – 1/2 çay qaşığı.
Sarımsaq – 3 kiçik diş.
Qaynadılmış toyuq yumurtası – 10 ədəd.
Əvvəlcə lazımi məhsulları hazırlayın və masaya qoyun. Plastik bir qab götürün və içinə süfrə duzu, sirkə və suyu qarışdırın. Duz tamamilə həll olunana qədər yumşaq bir şəkildə qarışdırın.
Yaranan şoraba dəfnə yarpağı, kimyon toxumları, bibər noxudları və üç bütöv sarımsaq əlavə edin. Adi bir şüşə qab (və ya başqa bir qab, lakin həmişə qapaq ilə) götürün. İçinə qaynadılmış, qabığı soyulmuş yumurta qoyun (qaynadıqdan sonra soyudulmalıdır). Sonra hazırlanmış şoraba yumurtaların üzərinə tökülür ki, yumurtaları tamamilə örtsün. Bankanın ağzını möhkəm bağlayın və 2-3 gün soyuducuya qoyun. Göstərilən vaxtdan sonra duzlu yumurtaları təhlükəsiz şəkildə çıxarıb bayram süfrəsinə verə bilərsiniz.