yemeye ne var

Göyəm turşusu necə hazırlanır? – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Baxış sayı: 585

Lazımdır olanlar

Sarımsaq – 500 q,

göyəm – 3 kq.,

dəfnə yarpağı – 3 ədəd,

quru nanə – 30 q.,

ətirli istiot – 5 əd.,

qara istiot – 5 əd.,

duz – 2 x. q,

sirkə – 100 q.

Goyəm tursusu

Hazırlanması

Göyəm yuyularaq 1-2 yerdən çəngəllə deşilir. Sarımsaq dişləri soyulub təmizlənir. Bankanın dibinə ədviyyat qoyulur, sarımsaq dilimləri, sonra göyəm yığılıb üstünə qaynar su tökülür. Banka açıq şəkildə 3-4 saat (su soyuyana kimi saxlanılır). Daha sonra bankadakı soyudulmuş su yenidən qazana boşaldılaraq qaynadılır və qaynaq su ikinci dəfə duz və sirkə ilə birgə bankaya tökülür. Bankanın qapağı hermetik bağlanıb sərin yerdə saxlanılır.

 

Təqdim etdi: Məsudə Sultan




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir