salat

“Qış günəşi” salatı necə hazırlanır?

Baxış sayı: 458

“Qış günəşi salatı” üçün inqrediyentlər:

Konservləşdirilmiş balıq (yağda sardina) – 2 qab.

Yerkökü (orta) – 4 ədəd

Soğan (orta) – 4 ədəd

Toyuq yumurtası (qaynadılmış) – 5 ədəd

Göbələk (turşu, göbələk götürə bilərsiniz) – 1 qab.

Mayonez – 200 ml

Duz (dad üçün)

Hazırlanması

Yerkökü soyun və sürtgəcdən keçirin. Soğanı soyun və incə doğrayın.

Sərt qaynadılmış yumurtanın qabığını soyun və qaba sürtgəcdən keçirin. Soğanı az miqdarda yağda qızardın.

Konservdən çıxan yağı stəkan içinə boşaldın və balıqları çəngəllə bir az xırdalayın. Konservləşdirilmiş balığın yağında yerkökü və göbələkləri qızardın.

Birinci qat konservləşdirilmiş balığ, üstünə bir az mayonez ilə yayın.

Sonra qızardılmış soğan, bu qatda mayonez lazım deyil. Hər qatı bir az duzlayın!

Növbəti qat – qızardılmış göbələk + bir az mayonez.

Dördüncü təbəqə sürtgəcdən keçirilmiş yumurta + bir az mayonzsdir.

Son qat – qızardılmış yerkökü və mayonez.

Salatımız hazırdır! İstədiyiniz kimi bəzəyə bilərsiniz! Məsələn, cəfəri budaqları ilə bəzəmək olar.

Nuş Olsun!




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir