ICKI

Şampan içməyin təhlükəli nəticələri

Baxış sayı: 469

Şampan və digər köpüklü şərablar müntəzəm olaraq istehlak edildikdə diş problemlərinə səbəb ola bilər.

Bu barədə RİA Novosti-yə Moskva Elmi-Praktik Narkologiya Mərkəzinin klinik bölməsinin rəhbəri Valentin Skriabin məlumat verib.

“Qazlı alkoqollu içkilər qana daha tez sorulur və intoksikasiyaya səbəb olur. Şampandakı əlavə şəkər və maya müntəzəm olaraq istehlak edildikdə dişlərinizə zərər verə bilər. Fermentasiya zamanı əlavə şəkər və maya əlavə edilərək əmələ gələn karbon qazı diş minasına da zərər verə bilər. Buna görə də, unutmayın ki, müntəzəm olaraq şampan içmək diş sağlamlığınızı riskə ata bilər”, – həkim qeyd edib.

Skriabin, həmçinin şampanın miqren tutmalarının inkişafında təhrikedici faktora çevrilə biləcəyini qeyd edib və xatırladıb ki, alkoqolun sağlamlıq üçün təhlükəsiz dozaları yoxdur.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir