sogan

Tərəvəzli soğan qızartması necə hazırlanır? – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Baxış sayı: 1. 020

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə tərəvəzli soğan qızartmasının hazırlanma qaydasını təqdim edəcəyik.

 

İnqrediyentlər

1 şüşə mineral su

1 stəkan süd

1 ç.q. qida sodası

2 stəkan un

1 ç.q. duz

200 qram arpacıq soğan

1 ədəd badımcan

1 ədəd yunan qabağı

1 dilim balqabaq

2 x.q. zeytun yağı

150 qram super Sun yağı (qızartmaq üçün)

image

Hazırlanma mərhələsi

Mineral su, süd və soda bir kasada qarışdırılır. Un və duz da bir qabda qarışdırılır. Badımcan, qabaq, balqabaq dilimlənir. Dərin bir qabda zeytun yağı, duz və ədviyyatlar qarışdırılır. Dilimlənmiş tərəvəzlər bu qarışıma bulaşdırılır və yağlı kağız sərilmiş soba qabına yığılır. Əvvəlcədən isidilmiş 200 dərəcəli sobda 15-20 dəqiqə bişirilir. Sobadan götürülür servis boşqabına yığılır. Arpaqcıq soğanlar əvvəlcə una, sonra mineral su qarışımına bulaşdırılır. Yağ tavada əridilir, qaynar yağda soğanlar qızardılır. Soğanlar sobadan çıxarılan tərəvəzlərin üzərinə tökülür və servis edilir.

 

Tehranə Əskərova

 




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir