“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə qozlu kükü hazırlamağın qaydasını təqdim edirik.
Qozlu kükü üçün lazım olan ərzaqlar
100 q Kərə yağ
100 q Holland pendiri
250 ml Qaymaq
Göy soğan
Şüyüd
Keşniş
Duz
İstiot
Servis üçün
250 ml Xama
Qozlu kükü üçün ərzaqların hazırlanması
Qozlu kükü üçün istifadə edəcəyimiz göyərtiləri ayirtladıqdan sonra təmiz-təmiz yuyun. Suyunu çəkməsi üçün bir mətbəx dəsmalının üzərinə sərin. Suyu quruyan göyərtini kiçik-kiçik doğrayın. Qoz ləpəsini də təmizləyin. Təmizlədiyiniz qoz ləpəsini çox əzmədən doğrayın. Qozlu kükü üçün istifadə edəcəyiniz qaymağı bir kasaya alın. Holland pendirini rəndədən keçirin. Küküyə vuracağınız yumurtaları yuduqdan sonra bir qaba sındırın.
Qozlu kükünün ərzaqlarının bişirmək üçün hazırlanması
Sındırdığınız yumurtaların üzərinə qoz ləpəsini əlavə edib qarışdırın. Yumurtalı qoz qarışımının üzərinə duz və istiot əlavə edib qarışdırın. Hazırladığınız qozlu yumurta qarışımını doğradığınız göyərtinin üzərinə əlavə edərək yenidən çırpın. Pendiri əlavə etdikdən sonra yaxşı qarışdırın. Artıq bişirəcəyiniz kükünün ərzaqları hazırdır.
Qozlu kükünü bişirmək üçün sobanın hazırlanması
Qozlu Kükünü bişirmək üçün sobanı əvvəlcədən 180 dərəcəyə qədər qızdırın. Qozlu kükü bişirəcəyiniz qabı bir az qızdırın ki, yağ əriyib qabın hər tərəfinə yayılsın.
Qozlu kükünün bişirilməsi
Əvvəlcədən qızdırdığınız sobada Qozlu Kükünü bişirin.Qozlu kükünün tərkibində olan holland pendiri tamamən əridikdən sonra və üzəri azca qızardıqdan sonra sobadan almaq lazımdır.
Qozlu kükünün servis edilməsi
Kükü bişdikdən sonra sobadan çıxarıb isti-isti servis etmək lazımdır.Öz zövqünüzə uyğun olaraq süsləyə bilərsiniz.Kükünü xama ilə süsləyərək servis edə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Təqdim etdi: Məsudə Sultan