mercimek sorbasi

Bu gün nə bişirim deyənlərə günün MENYUSU

Baxış sayı: 428

Ləzzətli və fərqli alternativlər axtaranlar üçün bugünkü menyu əla seçim olacaq. Əgər “Axşam nə bişirim, bu gün nə yeyək”? deyirsinizsə, bu menyu tam sizə görədir. Beləliklə, bu gün sizə toyuq (və ya qoyun əti) ilə toy mərcimək şorbasının hazırlanma qaydası haqda danışacağıq.

 

Mərcimək şorbası RESEPTİ

Lazım olan ərzaqlar:

2 litr ət suyu

250 qram qoyun əti

1 stəkan un (125 qram, silmə dolu)

1 yemək qaşığı kərə yağı

Yarım yemək qaşığı duz

2 çay qaşığı qırmızı istiot

2 yumurtanın sarısı

1 ədəd limonun suyu

 

Hazırlanması:

Əti kub formasında doğrayıb suda bişirin. Unu bir stəkan soyuq ət suyuyla qarışdıraraq bulamac halına gətirin. Qalan ət suyunu qaynadın və bişmiş əti onunla birləşdirin. Hazırladığınız bulamacı yavaş-yavaş qarışdıraraq əlavə edin. Duzunu əlavə edib 10 dəqiqə daha bişirin. Sonra terbiyesini əlavə edin. Üzərinə qızdırılmış kərə yağı və qırmızı istiot tökərək servis edin.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir