Bölmə:SAĞLAMLIQ

qan

Hansı qan qrupu XƏRÇƏNGƏ TUTULMUR?

55.000 nəfər üzərində aparılan tədqiqatda məlum olub ki, 1-ci qan qrupuna malik olan şəxslərin xərçəng və bir çox xəstəliklərə tutulma riski daha...

kartof'

Çox qızardılan çörək və kartof xərçəng riski yaradır

Britaniyanın Ərzaq Standartları Qurumu (FSA), çörək və kartof kimi nişasta tərkibli yeməklərin yüksək temperaturda bişirilərkən akrilamid adlı kimyəvi...

sarimsaq

Sarımsaq qoxusunun qarşısını necə almaq olar? – TÖVSİYƏ

Qoxunu aradan götürməyin yolu, bədəndəki kimyəvi reaksiyaları yönləndirməkdən keçir. “Gencaile.az” BBC-yə istinadən sarımsaq qoxusunu...

Hemze Ezizbeyov

Tanınmış həkim: “Səhəngi götürüb suyu başından aşağı tökdüm” – MÜSAHİBƏ

“Gencaile.az” Azərbaycanın yanıq üzrə tanınmış mütəxəssisi, alim, fəlsəfə üzrə tibb doktoru Həmzə Əzizbəyovun Ailem.az-a müsahibəsini...

beden

İspan alimlər insanı 135 il yaşadacaq

İspan alimləri bildirirlər ki, “cavanlıq iksiri” deyilən böyük bir kəşfin astanasındadırlar. Onların fikrincə, bu kəşf insana 135 yaşadək ömür...

resept

Elektron resept sistemi nə vəd edir?

Azəbaycanda telekommunikasiya və informasiya texnologiyalarının inkişafına dair strateji yol xəritəsində elektron reseptlərin tərtib edilməsi nəzərdə...

tv

Televizora çox baxmaq niyə görə təhlükəlidir?

Televizora çox baxmaq insanda fəaliyyətsizlik, passivlik yaradır ki, bu da piylənmə və ürək-damar xəstəlikləri ilə bağlıdır. Televizorun insan...

cay

Türkəçarələr dərdimizə çarə ola bilirmi?

Azərbaycanın bədii kinolarında, nağıllarımızda, dastanlarımızda hər zaman xəstəliklərin türkəçarə reseptləri barədə eşitmiş və oxumuşuq....

bel

Fəqərələrarası disk yırtığı xəstəliyindən necə qorunmalı?

Müasir həyat tərzi, əlimizin altında olan imkanlar işimizi asanlaşdırdığı kimi sağlamlıqla bağlı bir sıra problemlər də ortaya çıxarıb. Belə...

zeherlenme

Qida bizi niyə zəhərləyir?

2016-cı il ərzində Azərbaycanda 625 qida zəhərlənməsi hadisəsi baş verib, 924 nəfər zərər çəkib. Bu barədə Səhiyyə Nazirliyinin Respublika Gigiyena...