yemeye ne var

Krevetka salatı belə hazırlanır – YEMƏYƏ NƏ VAR?

Baxış sayı: 285

“Gencaile.az” saytı “Yeməyə nə var?” rubrikasında krevetka salatının hazırlanma qaydasını təqdim edir

 

Tərkibi:

150 q çerri pomidoru

10 ədəd bildirçin yumurtası

3 dilim ağ çörək

200 q kral krevetkası

kahı

2 x.q. soya sousu

təzə zəncəfil

zeytun yağı

2 diş sarımsaq

50 q parmezan pendiri

KRIVETKA SALATI

Hazırlanma qaydası

Öncə suxarıları hazırlayın. Sarımsağı əzib yağla qarışdırın. Çörəyi xırda kubik doğrayın. Sarımsaqlı yağda qızılı rəng alanadək qovurun. Krevetkalar üçün öncə marinad hazırlayın. Zəncəfili sürtgəcdən keçirin, 1 diş sarımsağı əzin, bunları soya sousu ilə qarışdırın. Bu sousu krevetkaların üzərinə töküb 15 dəqiqə saxlayın. Tavanı qızdırın. Krevetkaları içinə düzün, marinadı da üzərinə tökün. Sous qaynayanadək bişirin. Krevetkaları çıxarın, marinadı isə qatılaşanadək bişirin (bu, salatın sousu olacaq). Salat qabına kahı yarpaqları döşəyin. Pomidorları doğrayıb kahının üstündən düzün. Bişmiş bildirçin yumurtalarını yarı bölün. Suxarıları səpin. Krevetkaları düzün. Üzərinə sousu gəzdirib parmezan səpin.

Nuş olsun!

 

Təqdim etdi: Aydan Kərimli




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir