kartof pizzasi

Tavada kartof pizzası necə hazırlanır?

Baxış sayı: 443

Ərzaqlar

3-4 porsiya üçün

700 qr qabığı soyulmuş kartof

2 ədəd yumurta

2 xörək qaşığı un

3-4 diş sarımsaq

duz

istiot

3 xörək qaşığı xama

1 çay qaşığı Dijon xardalı

200-250 qr hisə verilmiş ovçu kolbasası

2 ədəd orta ölçülü soğan

1 şirin bolqar bibəri

150 qr çerri pomidoru

170 qr bərk pendir

bir neçə budaq yaşıl soğan

bitki yağı

 

Hazırlanması

Soğanları yarım halqa şəklində doğrayın və tavada yüngülcə bişirin. Doğranmış bolqar bibəri əlavə edib bir neçə dəqiqə bişirin. Doğranmış kolbasa da əlavə edib qarışdırın və ocağın altını söndürün.

Kartofu mətbəx kombaynından (və ya rəndənin iri gözündən) keçirin.

Əzilmiş sarımsaq, yumurta, un, duz və istiot əlavə edib yaxşıca qarışdırın.

Tavanı 2 xörək qaşığı bitki yağıyla yağlayın. Kartof qarışığını yağlanmış tavaya yayın, zəif ocaqda təxminən 5 dəqiqə bişirin. Bir qabda xama və xardalı qarışdırın. Pendiri rəndələyin və pomidorları yarı bölün. Tavada bişən kartofu çevirin və 2-3 dəqiqə sonra bişən kartofa xamalı-xardallı sous yaxın.

Bibərli-kolbasalı qarışığı sousun üzərinə yayın.

Yarı bölünmüş pomidorları  düzün, rəndələnmiş pendir və doğranmış göy soğan səpin.

Ocağı zəiflədin, tavanın qapağı bağlı pendir əriyənədək bişirin.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir