1368851969_picture188895

Kiçik mətbəx sirləri

Baxış sayı: 450

Kartof püresi hazırlayarkən südünüz yoxdursa, əvəzinə mineral qazlı su əlavə etmək olar, bu zaman püre yüngül olur.

–   Mayonezi xamaya 1 ç.q. xardal və yumurta sarısı əlavə etməklə əvəz etmək olar.

–   Mayanın əvəzinə 0,5 stəkan pivə və ya mineral su əlavə etmək olar.

–   Süd yanmasın deyə, onu qazın üzərinə qoymazdan əvvəl içinə 1 parça qənd atmaq lazımdır. Belə südü uzun müddət saxlamaq mümkündür.

–   Limonun suyunun daha çox olması üçün 5 dəq. qaynar suda saxlamaq lazımdır.

–   Əti bişirərkən yaxşı bulyon almaq üçün soyuq suya, ətin özünün dadlı olması üçün isti suya salıb qaynatmaq məsləhətdir.

–   Ət vam odda bişərsə, bulyonu şəffaf olar.

–   Əgər kotletin yumşaq olmasını istəyirsinizsə, çörəyi süddə isladıb, sıxmadan ətə qatmaq lazımdır.

–   Kotletin ətinə narın doğranmış göy soğan qatdıqda daha da dadlı olur.

1368851969_picture188895


–  Gec bişən toyuğu 20-30 dəq. bişirdikdən sonra 5-6 dəq. soyuq suya salıb, yenidən bişirdikdə tez hazır olur.

–  Duxovkada bişirilən əti hərdən soyuq su ilə isladıb, üstünə limon şirəsi çəkdikdə ət daha dadlı olur.

–  Yarpaq dolmasının üstünə kəf yığılmasın deyə, onu 5-10 dəq. ocağa susuz qoyur, sonra qaynar suya 1 x.q. yağ qatıb dolmanın üstünə tökürlər.

–  Un və düyü saxlanan qaba təmizlənmiş sarımsaq dişləri qoyduqda qurd əmələ gəlmir.

–  Düyü qarnir və ya plov üçün bişirildikdə suyuna bir qədər ayran suyu və ya limon duzu qatılsa, daha yaxşı şişir və qar kimi ağ rəngdə olur.

–  Kartofu tez bişirmək istəsəniz, su qaynayarkən bir qaşıq marqarin əlavə edin.

–  Təravətini itirmiş göyərtini 2-3 qaşıq sirkə tökülmüş suya qoyduqda yenidən təzələnər.

–  Kartofu dilimlədikdən sonra üzərinə azca un səpdikdə, kartof qızardıqda daha xoşagələn qırmızı rəng alar.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir