Bölmə:Mətbəx

yag

Kərə yağını necə əritmək lazımdır? – QAYDASI

Azərbaycan mətbəxinin ləzzət sirri yeməklərin kərə yağında bişirilməsidir. Ancaq əlbəttə əridilmiş kərə yağında. Son illər gənc xanımlar...

Mayonez souslu kartof

Mayonez souslu kartof necə hazırlanır? – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

“Gencaile.az” saytının ənənəvi olaraq hər həftənin bazar ertəsi oxucularına təqdim etdiyi “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu...

sud

Südü necə bişirməli?

Ümumiyyətlə südü alumin qabda, orta odda qaynatmaq lazımdır. Yüksək odda bişirilən südün yanmaq ehtimalı böyükdür. Südü qazana tam deyil, yarıyadək...

MERCIMEK

Südlü mərcimək şorbasını necə hazırlamalı? – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Süfrələrdə ləzzətlə yediyimiz şorbalar arasında mərcimək şorbasının öz yeri var. Mərciməyin yaşıl, qırmızı növlərindən bir neçə cür yeməyin...

baliq

Qışın ən ləzzətli yeməyi olan balıqdan istifadənin QIZIL QAYDALARI – FOTOLAR

Soyuq havalarda vazkeçilməz ət məhsullarından olan balıq bir çox xəstəliklərin dərmanı sayılır. Ancaq bu qidadan düzgün istifadə etmək üçün bəzi...

kartof

Kartof qızartmasını dadlı edən VACİB MƏSLƏHƏTLƏR

Kartof qızartması çox asan hazırlanan yemək növüdür. Amma nədənsə hər kəsdə dadlı alınmır, istənilən formada qızarmır. Bəs kartofun dadlı olması...

toyuq

Yeni ilə xüsusi hind toyuğu – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Yeni ildə stolumuzun üstündən mütləq toyuq əskik olmur. Digər günlərdən fərqli olaraq məhz bayram süfrəsi üçün onun daha dadlı olmasına...

tort

Ballı tortun HAZIRLANMA QAYDASI

Hər bir xalqın özünə məxsus mətbəxi və milli xörəkləri var. Hətta elə xörəklər, şirniyyatlar var ki, adı çəkildikdə mütləq onun hansı ölkəyə,...

toyuq

Sobada beşamel souslu toyuq necə hazırlanır? – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

“Gencaile.az” saytının hər həftənin bazar ertəsi oxucularına təqdim etdiyi “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu dəfə  sobada beşamel...

naneli makaron sorbasi

Nanəli makaron şorbası – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

“Gencaile.az” saytının hər həftənin bazar ertəsi oxucularına təqdim etdiyi  “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu dəfə 4 nəfərlik...