Bölmə:Mətbəx

metbex plitesi

Mətbəx pilətəsini necə təmizləməli?

Mətbəxə girdikdə fikrimizi cəlb edən ilk əşya məhz pilətədir. O, mətbəximizin aynasıdır desək, yanılmarıq. Düzgün və vaxtaşırı qulluq etsəniz,...

yemeye ne var

Badımcan ləvəngisi belə hazırlanır – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Ləvəngi Azərbaycan mətbəxinin ən gözəl və fərqli təamlarından sayılır. Qoz ilə soğan və alça turşusu üçlüyü dünyanın heç bir yerində olmayan...

qayganaq salati

Qayğanaq salatı necə hazırlanır?

Sizə az ərzaqla hazırlanan, çox yüngül və maraqlı dadı olan bir salat resepti teqdim edirik Adətən salatlara yumurtanı qaynadılmış formada istifadə...

yemeye ne var

Krevetka salatı belə hazırlanır – YEMƏYƏ NƏ VAR?

“Gencaile.az” saytı “Yeməyə nə var?” rubrikasında krevetka salatının hazırlanma qaydasını təqdim edir   Tərkibi: 150 q çerri...

metbex

Yemək bişirərkən edilən 5 səhv

Yemək bişirərkən resept nə qədər asan olsa da, bəzi məqamlara diqqət etmək lazımdır. Ehtiyacınız olan ərzaqlar qədər istifadə edilən bıçaq, qazan,...

metbex

Azərbaycanda “master şef”i necə yetişdirməli?

Azərbaycan milli mətbəxinin təbliğində yerli aşpazların kifayət qədər əməyi var. Amma bu gün dünyada kulinarlar üçün təkcə milli mətbəxi bilmək...

yemeye ne var

Toyuq küftəsi belə hazırlanır – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə toyuq küftəsinin hazırlanma qaydasını təqdim edirik  ...

bal

Alma “balı” necə hazırlanır?

“Gencaile.az” saytı  qış tədarükü üçün alma “balı”nın hazırlanma qaydasını təqdim edir   Tərkibi: 2,5 kq alma 1 kq şəkər...

tort

Pendirli alma piroqu necə hazırlanır? – “ŞİRİN SÜFRƏ”

“Gencaile.az” saytı “Şirin süfrə”  rubrikasında instagram sosial şəbəkəsindəki  “my_ sweet_house_1” səhifəsinə istinadən pendirli alma...

biber

Mətbəx sirləri: Kələmlə doldurulmuş bibər

“Gencaile.az” saytı qış tədarükü üçün kələmlə doldurulmuş bibərin hazırlanma qaydasını təqdim edir   Tərkibi: 35-40 ədəd şirin...