Bölmə:Mətbəx

yemeye ne var

Noxud şorbası belə hazırlanır – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Borş kulinariyada mükəmməlliyin zirvəsidir. Ancaq təbii ki, başqa dadlı şorbalar da var. Bunlardan biri də noxudlu şorbadır. Beləliklə,...

yemek

Can boğazdan keçir və ya pəhləvan yeməyi

Azərbaycan mətbəxində 2000-ə yaxın xörək məlumdur.  Süfrəmizin şahı sayılan plovun 200, dolmanın 20-i, lülə kababın 20-i növü mövcuddur. Bəs...

yemeye ne var

Ananas və toyuqdan salatı belə hazırlayın – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Artıq ananas və toyuqdan ibarət salata insanların əksəriyyəti üstünlük verir. Bəs, dadlı ananas və toyuq salatı necə hazırlanır? Beləliklə,...

tort

Evdə kokos konfetlərini necə hazırlamaq olar? – “ŞİRİN SÜFRƏ”

Kokos konfetləri bir çoxlarının sevimli şirniyyatıdır. Bəs, bu şirniyyatı evdə necə hazırlamaq olar? Beləliklə, “Gencaile.az” saytının  instagram...

qarabasaq

Qarabaşaq yarmasını bir də bu cür bişirin

Bəzi insanlar qarabaşaq yarmasını bişirməzdən əvvəl isladır, bəziləri isə qızadır. “Gencaile.az” saytı xarici mətbuata istinadən xəbər...

yemeye ne var

Adana kababı belə hazırlanır – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Kabablar Orta Şərq coğrafiyasının vazkeçilməz yeməklərindəndir. Ərəbcədə «bişmiş, qızarmış» mənasını verən kabab, lüğəti mənasından başqa,...

toyuq

Küncütlü toyuq qızartması necə hazırlanır?

Küncütü heç belə istifadə etmişdiniz? Adətən çörəklərin, kökələrin üzərinə səpirik. Bu dəfə isə toyuq ətini küncüt ilə qızartmağı...

yemeye ne var

Qarabaşaq kotleti belə hazırlanır – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Bəzən elə olur ki, ət yemək və ya oruc tutanlar iftarda ağır yeməklər istəmir. Bu zaman ən yaxşı seçim dənli bitkilərdən hazırlanmış yeməklərdir....

yemek

Xurma ilə donuz ətindən hazırlanan dadlı yemək

Xurma ilə donuz ətini bişirdikdə necə fərqli və dadlı yemək olacağını bilirsiniz? Bəli, bu iki qida ilə hazırlanmış yeməklə süfrələrinizi maraqlı...

yemeye ne var

Çoban qovurması belə hazırlanır – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə çoban qovurmasının hazırlanma qaydasından bəhs edəcəyik.  ...