Bölmə:SAĞLAMLIQ

QOCA

Ölümün yaxınlaşmasının ƏLAMƏTLƏRİ

Nəfəs alması və ürəyin işləməsi, oksigenin beyin hüceyrələrinə axması dayandıqda insan ölür. Bioloji anlayış olaraq ölüm orqanizmin həyatının...

Maska

“Omicron”a yoluxma ehtimalı nə vaxt 100 faiz olur?

Bir şəxs maskasız yoluxmuş şəxslə ünsiyyət qurarsa, “Omicron” daşıyıcısından koronavirusa yoluxma riski demək olar ki, 100 faizə yüksəlir. Bu...

Omikron

“Omikron” neçə günə orqanizmdən təmizlənir?

Koronavirusun “omikron” variantı təxminən 5-7 gün içərisində orqanizmdən təmizlənir, lakin bu, bəzi hallarda uzun sürə bilər. “Omikron”...

omicron

“Omikron”un yaratdığı təlaş – ARAŞDIRMA

“Omikron” artıq ölkədə təlaş yaratmağa başlayıb. Yoluxanların sayının sağalanları üstələməsi, yoluxma sayının pik həddə qalxması, demək...

kivi

Bu meyvə visseral piydən azad olmağa kömək edir

Aparılmış tədqiqat göstərib ki, C vitamini ilə zəngin olan kivi visseral piyin ərimə sürətini artırır. Visseral piy qarın boşluğunda yerləşir və...

Nermine  Abbasova

Nərminə Abbasova: “Osteoporoz xəstəliyi kliniki olaraq özünü heç bir əlamətlə büruzə vermir”

“Osteoporoz – sümük toxumasının həcminin azalması ilə müşayiət edilən xəstəlikdir. Bunun nəticəsində xəstəlik zamanı sümüklər daha kövrək...

VITAMIN

İmmunitetiniz nə qədər güclüdür?

Əllərdəki cızıqlar və mikroçatlar immunitetin ümumi vəziyyətinə mənfi təsir göstərir. Bu barədə tibb elmləri doktoru, professor, dermatoloq-kosmetoloq...

ANALIZ

PZR testinin nəticəsi ilə bağlı SMS gəlmirsə, nə etməli?

Bəzi hallarda koronavirusa yoluxan şəxslər yeddigünlük təcrid müddətini başa vursalar da, onların telefonuna yaşayış yerini tərk edib-etməməsi ilə...

sarimsaq

İnfeksiyadan qoruyan qida məhsulları

Düzgün qidalanma sağlamlıq üçün əhəmiyyətli dərəcədə vacibdir, xüsusilə də immun sisteminin ehtiyatlarının infeksiya ilə mübarizə üçün lazım...

qoz

Qoz xərçəng və Altsheymer xəstəliyinin inkişafı riskini azaldır

Qoz və tum sağlamlığını düşünən bir çox insanın mətbəxində əsas məhsullardan biridir. Qozun istehlakı 2-ci növ diabetin daha aşağı inkişaf riski...