kostebek tortu

Köstəbək tortu necə hazırlanır?

Baxış sayı: 95

Tərkibi:

4 yumurta

1 stəkan şəkər

1 stəkan süd və ya qatıq

1 su stəkanı yağ

1 paket qabartma tozu

3 xörək qaşığı kakao

2 stəkan un

 

Xəmir üçün:

1 litr süd

5 xörək qaşığı un

5 xörək qaşığı şəkər

1 paket vanil

1 xörək qaşığı kərə yağı

1 kisə çırpılmış qaymaq (krema soyuduqda əlavə ediləcək)

 

Arası üçün:

Yarım stəkan süd (tortu islatmaq üçün)

4 banan

Köstəbək Tortu » Qadınla.Com - Qadınlar Birİncidir!

Hazırlanması:

Yumurta və şəkəri bir qaba qoyun və yaxşıca çırpın. Süd və yağ əlavə edin, çırpın, sonra kakao, qabartma tozu və unu əlavə edin və çırpın. Tort xəmirini düzbucaqlı tavaya tökün və 180 dərəcəlik sobada 30 dəqiqə bişirin. Tort bişirilərkən çırpılmış qaymaqdan başqa krem maddələrini tavaya qoyun və bişirin. Soyuduqda çırpılmış qaymaq əlavə edib soyuducuya qoyun. Bir qaşıq köməyi ilə tortun ortasına dərindən girməyin ki, soyudulmuş tortun kənarları bir sm qalınlıqda olsun, alt dib bir barmaq qalın olsun, rondo ilə və ya əllə tortu əzin. Oyulmuş hissəni yarım stəkan südlə isladın, dilimləyin və bananları qoyun, üzərinə qaymaq tökün və boşluq qoymadan xırdalanmış tort parçalarını qaymaq üzərinə örtün.Şkafın içinə qoyun və soyuduqda istehlak edin, 1 gecə əvvəl hazırlasanız daha ləzzətli olar.

Nuş olsun!




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir