Bölmə:Mətbəx

Qara çörək təhlükəlidir?

Dəfələrlə qara çörəyin ağ çörəkdən xeyirli olduğunu eşitmişik. Lakin indi ekspertlər bu fikri təkzib edir. Onların bildirdiyinə görə, qara çörək...

toyuq bulyonu

Toyuq bulyonunun – Faydaları

İlk növbədə nəzərinizə çatdıraq ki, yalnız kənd toyuğundan bişirilmiş bulyon insan orqanizmi üçün xeyirli ola bilər. Müasir quşçuluq fermalarında...

Maraqlı və qeyri-adi yemək – Adətləri

Yemək mədəniyyəti ilə bağlı hər ölkənin özünün xas adət və tabuları var: Çində yemək çubuqlarını qətiyyən kiməsə doğru uzatmayın....

findiq

Qoz-fındığın, tum və toxumların isladılmasının faydaları

Tərkibindəki zəhərli və zərərli maddələri aradan qaldırmaq və ya azaltmaq üçün həmçinin faydalarının artırmaq və orqanizm tərəfindən daha asan və...

Balığı necə bişirməli? – Həm faydalı olsun, həm də ziyansız

Balıq insan orqanizminə çox xeyirlidir . Bəs balığı necə bişirək ki, tərkibindəki omeqa-3 ölməsin? Baliğı qızardıb yemək nə qədər dadlıdırsa,...

Tahir Əmiraslanov: “Yemək bişirməyi kişi işi hesab etmirdim”

Hələ 5 yaşından özünü ailənin kişisi hesab edib. Düşünür ki, oğlan uşağı kişilik məktəbini ilk dəfə bacılarından öyrənir. Çünki kişilik...

qidalar

Dondurulmuş qidalar zərərlidir?

Son illər dondurulmuş və konservləşdirilmiş tərəvəz, meyvə və digər qidaların istehsalı daha da artır. Təbii ki, əksər ailələr dondurulomuş...

Mətbəxi qoxudan təmizləməyin asan yolu

Bəzi yeməklərin qoxusu uzun müddət mətbəxdən getmir, hətta başqa otaqlara da yayılır.  Bunun qarşısını almaq üçün “Gencaile.az”-ın...

pendir

Ləzzətlə yediyiniz pendirin tərkibini bilirsiniz?

Pendir – demək olar ki, hami tərəfindən sevilən çox xeyirli və dadlı süd məhsuludur. Onun xeyirli xüsusiyyətləri qida dəyərinə bağlıdır....

Dadlı və faydalı – səhər yeməyi

Səhər yeməkləri həm dadlı, həm də xeyirli olmalıdır. Müsli – səhər yeməkləri üçün ən yaxşı variantdır. Müsli tez mənimsənilir, vitamin və...