Bölmə:Mətbəx

findiq

Qoz-fındığın, tum və toxumların isladılmasının faydaları

Tərkibindəki zəhərli və zərərli maddələri aradan qaldırmaq və ya azaltmaq üçün həmçinin faydalarının artırmaq və orqanizm tərəfindən daha asan və...

Balığı necə bişirməli? – Həm faydalı olsun, həm də ziyansız

Balıq insan orqanizminə çox xeyirlidir . Bəs balığı necə bişirək ki, tərkibindəki omeqa-3 ölməsin? Baliğı qızardıb yemək nə qədər dadlıdırsa,...

Tahir Əmiraslanov: “Yemək bişirməyi kişi işi hesab etmirdim”

Hələ 5 yaşından özünü ailənin kişisi hesab edib. Düşünür ki, oğlan uşağı kişilik məktəbini ilk dəfə bacılarından öyrənir. Çünki kişilik...

qidalar

Dondurulmuş qidalar zərərlidir?

Son illər dondurulmuş və konservləşdirilmiş tərəvəz, meyvə və digər qidaların istehsalı daha da artır. Təbii ki, əksər ailələr dondurulomuş...

Mətbəxi qoxudan təmizləməyin asan yolu

Bəzi yeməklərin qoxusu uzun müddət mətbəxdən getmir, hətta başqa otaqlara da yayılır.  Bunun qarşısını almaq üçün “Gencaile.az”-ın...

pendir

Ləzzətlə yediyiniz pendirin tərkibini bilirsiniz?

Pendir – demək olar ki, hami tərəfindən sevilən çox xeyirli və dadlı süd məhsuludur. Onun xeyirli xüsusiyyətləri qida dəyərinə bağlıdır....

Dadlı və faydalı – səhər yeməyi

Səhər yeməkləri həm dadlı, həm də xeyirli olmalıdır. Müsli – səhər yeməkləri üçün ən yaxşı variantdır. Müsli tez mənimsənilir, vitamin və...

meyve-qabiqlari

Xüsusilə, göyərtiləri bu qarışığın içində saxlamadan yemək məsləhət deyil

Əkinçilikdə istifadə edilən sintetik gübrələr səbəbindən, meyvə və tərəvəzlər kimyəvi maddələrin təsirinə məruz qalır. Bu isə insan səhhətinə...

1414500085_dadli

Novruz süfrəsi üçün “Səbət” salatı

Qarşıdan ilk çərşənbə gəlir. Bayram axşamlarında süfrənizi adət-ənənələrə uyğun bəzəmək arzusunda olsanız da, hər il özünüzü təkrarlamaq...

405050

Göbələklə kələm dolması

Gencaile.az göbələklə kələm dolmasının hazırlanma qaydasını təqdim edir Tərkibi:  ağ kələm 2 x.q. bitki yağı 500 q göbələk 2 x.q. tomat pastası...