1436177513_610x380xtoyuq.jpg.pagespeed.ic.geko148sps

Şişirdilmiş toyuqlar kəsilmədikdə niyə 45 gün sonra özləri ölürlər? – ŞOK FAKT

Baxış sayı: 1. 580
İllər keçdikcə qanadlıların çəkisi quzunun çəkisini keçməkdədir. Bəs nəyə görə bu belədir? Bu materialda hbütün istehlakçıları maraqlandıran suala cavab tapmağa çalışacağıq.
Böyük quşçuluq fermalarında toyuqlar tez böyüsünlər deyə onlara verilən dərmanlar həmin toyuqların ətini yeyən insanlarda xərçəng kimi qorxulu xəstəliklər yaradır. Böyümə vaxtı 17 günə qədər qısalan toyuqlar əgər 45 günə kəsilmirlərsə, ölürlər. Onlara verilən dərmanlar onları şişirdərək daxili orqanlarını dağıdır və ətindəki bakteriyaların sayını sürətlə artırır. Alimlərin apardığı təcrüblər nəticəsində məlum olub ki, həmin bakteriyalar hətta +200 dərəcədə belə ölmür və insan orqanixminə düşdükdən sonra onun daxili orqanlarını bir-bir sıradan çıxarır.
İstanbul universitetinin Onkoloji İnstitundan professor Yavuz Dizdarın rəhbərliyində aparılan bir araşdırmanın nəticələrini oxucularına təqdim edirik.
– Satışda olan toyuqların böyük bir hissəsinin böyümə müddəti müxtəlif dərmanların köməyi ilə 17 günə qədər qısaldıldı.
– Bu toyuqlar əgər kəsilməzlərsə, 45 gündən sonra özləri ölürlər;
– Yediyimiz toyuqların daxili orqanları parazitlərlə doludur;
– Toyuq sənayesi ilə məşğul olan şirkətlərin istifadə etdiyi dərman preparatlarının istifadəsi əslində qadağandır, amma buna nəzarət edilmədiyindən insanların sağlamlığı riskə atılır;
– Dünya statistikasına görə son illər həddən artıq çoxalan xərçəng xəstəliyinin əsas səbəblərindən biri məhz bu toyuqların ətindən istifadədir;
Professor insanlara broyler şəraitində yetişdirilmiş toyuqlardan mümkün qədər uzaq durmağı, təbii yemlə, otla qidalanan toyuqların ətinə üstünlük verməyi məsləhət görür.
1436177513_610x380xtoyuq.jpg.pagespeed.ic.geko148sps



Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir