qida

Qida zəhərlənmələrindən qorunmaq üçün ÜSULLAR

Baxış sayı: 170

Qida zəhərlənmələrindən qorunmaq üçün diqqət edilməli məqamlar məlum olub.

Azərbaycanda Qida Təhlükəsizliyi İnstitutundan verilən məlumata görə, İtifadə müddəti bitmiş, qoxusu və rəngi dəyişmiş, kiflənmiş qidaları qəbul etmək olmaz:

“Bundan başqa pasterizə olunmamış süd və süd məhsullarından istifadə məsləhət görülmür,

– Qutusu zədələnmiş və ya qapağı boşalmış konservləri istifadə etməyin,

– Meyvə-tərəvəzi axar ilıq su ilə yaxşı yuyub istehlak etmək lazımdır,

– Ət, toyuq, balıq məhsullarını və südü uyğun müddətdə və temperaturda bişirin,

– Yeməkləri günlük olaraq hazırlayın, artıq qalanını isə bir dəfədən çox isitməyin,

– Yemək hazırlayıb bişirərkən və süfrəyə təqdim edərkən şəxsi gigiyena qaydalarına əməl edin”.




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir