yemeye ne var

Ətli doğramac belə hazırlanır – “YEMƏYƏ NƏ VAR?”

Baxış sayı: 410

“Gencaile.az” saytının “Yeməyə nə var?” rubrikasında bu gün sizə ətli doğramacın hazırlanma qaydasından bəhs edəcəyik.

 

Ərzaqlar:

Mal əti – 200 qr

Kartof – 2 ədəd

Qırmızı turp – 4 ədəd

Xiyar – 1ədəd

Yumurta -2 ədəd

Yaşıl soğan, şüyüd, cəfəri – Yarım dəstə hərəsindən

Qatıq, xama

Su – 1 stəkan

Duz, istiot

etli dogramac

Hazırlanması:

Ət, yumurta, kartof suda bişirilir, soyudulur. Ət ya kubik doğranılır, ya da didilir. Xiyar qabığı soyulur, qırmızı turpla birgə xırda kub doğranılır. Göyərtilər xırdalanır. Hamısı bir qabda birləşdirilir, duz, istiot səpilir. Ayrıca qatıq qarışdırılır, üzərinə 1 stəkan su alınır və xama qatılır. Ərzaqlar bura əlavə olunur, taxta qaşıqla bir iki dövr qarışdırılır.

 

Təqdim etdi: İlahə Atəş




Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir