qadin metbex

Bir neçə mətbəx sirri – QADINLAR MÜTLƏQ BİLMƏLİDİR

Baxış sayı: 1. 094
  • Tərəvəzləri duzlu suda yumağı vərdiş halına gətirin. Duzlu su tərəvəzləri daha təsirli və tez təmizləyər.

 

  • Sobanıza sinmiş pis yemək qoxuları üçün yemək etmədən əvvəl sobanızın ortasına yarısı sirkə, yarısı su ilə doldurulmuş bir tava qoyun, sobanızı bir neçə dəqiqəlik istilədin, daha sonra soyumağa buraxın.

 

  • Quru paxlalıları bir gecə əvvəldən ilıq suya qoyun və qaynadarkən içinə bir az karbonat əlavə edin.

 

  • Bişirdiyiniz keks qəlibindən çıxmırsa qabın altına yaş bir bez yayaraq bir az gözlədin.

 

  • İstifadə etdiyiniz sousların xarab olmamasını istəyirsinizsə üzərini bir az zeytunyağı əlavə edərək uzun müddət saxlaya bilərsiniz.

 

  • Kartof bişirərkən suyuna bir qaşıq sirkə tökülsə həm rəngi sarı qalar, həm də daha ləzzətli olar.

 

  • Balıq qoxusunu çıxarmaq üçün yuma suyunun içinə bolca qəhvə dənəsi atın. Sonra bolca durulanın.

 

  • Badımcanların acısını götürmək üçün soyunca duzlu suda saxlayın.

 

  • Soyuducudan çıxardığınız yumurtanın ağı və sarısının bir-birinə qarışmaması üçün dərhal qırın.

 

  • Sosiskaların partlamasını önləmək üçün sobaya ya da qızartmağa qoymadan əvvəl soyuq südə batırmanız kafi olacaq.

 

  • Şokolad sousu hazırlanarkən içinə bir az qəhvə qoyulsa dadı çox daha dəyişik olar.

 

  • Yumurtaları asanca soymaq üçün qaynar sudan çıxardıqdan sonra dərhal soyuq suya tutulub bir az gözlədin.

 

  • Soğanların üzərinə bir az un səpilsə qovurarkən qaralmaz.

 

  • Əllərdəki soğan və sarımsaq qoxularını apara bilmək üçün ediləcək ən yaxşı şey qaynadılmış kartofla ovmakdır.



Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir